EN | FI | SV
Tervetuloa BAD HOUSE festivaalille!

BAD HOUSE -kuraattorien tervehdys:

BAD HOUSE on hybridisiä taiteen tekemisen sisältöjä ja muotoja juhliva elävän taiteen festivaali, joka esittelee diversiteetillisen joukon kansainvälisiä ja suomalaisia taiteilijoita. 

Olemme halunneet luoda hiertävyydellään kauniin, epätäydellisyydellään todenmukaisen, vapaasti assosioivalla empaattisen ja monitemperamentillisuudellaan toiveikkaan tulokkaan Helsingin festivaalikentälle. Haluamme esitellä intensiivisiä, tekijälähtöisiä praktiikoita joiden suhde maailmaan venyttää konsepteja “elegantti”, “riehakas”  - jotka syntyvät sisäisestä tekemisen ja ajattelemisen tulipalosta. Festivaalille kutsuttujen taiteilijoiden teokset levittäytyvät fyysiseen ja virtuaaliseen kaupunkitilaan tuoden esiin näkökulmia esitystaiteen monokromisten ja didaktisten diskurssien ja siitä syntyvien jäykkien käytänteiden tuolta puolen. 

Festivaali haluaa voimistaa taiteen asemaa muodottomana ja amoraalisena asiana, joka edelleen on kieli, joka vavahduttaa ja elävöittää maailmankuvaamme. BAD HOUSEN taiteilijajengi edustaa moninäkökulmaisuutta ja monisukupolvisuutta, tekijöitä jotka tarkastelevat taiteenalaansa laajana mahdollisuuksien kenttänä genrerajojen yli. 

Festivaalin esitys-, kuva- ja koreografian taiteen liitoissa elävät teokset ehdottavat kokemuksia jotka erkaantuvat nykypäivän standardisoiduista elämysshoppailusta- ollen pikemminkin kuin randomisti kytevä, nukkuva, sammuva ja purkautuva tulivuorilaakso. BAD HOUSE seisoo ihmisyyden katvealueilla ja mielihaluissa, antaa oman ehdotuksensa todellisuuden moninaisuudesta. Mitä laajempi kanvas on, sitä useampi voi sijoittaa siihen koko elämänsä.

Festivaaliohjelmisto koostuu esitystaide-, video-, audio- ja installaatioteoksista, työpajasta ja sarjakuva-albumista ja sen ovat kuratoineet Mad Housen kuraattorityöryhmän jäsenet, intohimotaiteilijat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen.

Jaa: