EN | FI | SV
Nya kuratorer för NoMad House Helsinki 2022

Mad House Helsinki välkomnar artisterna Tea Andreoletti och Daniela Pascual som kuratorer för programmet 2022. I slutet av året lämnar vi Teurastamo området och fortsätter vårt arbete som NoMad House Helsinki tills vi hittar en ny permanent lokal; Tea och Daniela tog tillfället i akt att bygga sitt kuratorförslag kring publik.

Tea Andreoletti är en performancekonstnär som arbetar som berättare, vattensommelier, peregrination guide och icke-professionell fäktare. I år startade hon ett långsiktigt projekt som ska leda henne att kandidera till borgmästare i sin hemstad 2026. Hon föreslår borgmästarens figur som en kurator som aktiverar samlevnadens dynamik.

Daniela Pascual är en konstnär med bakgrund i samhällsvetenskap och stadsstyrning. Hon skapar passager mellan dessa fält för att ifrågasätta ärvda berättelser och för att föreställa sig andra sätt att vara i världen. Daniela arbetar responsivt på plats, och hennes forskningsintressen inkluderar växtliv, autonomi och orakulära metoder.

”Vi önskar att NoMad House Helsinki är en förbindelse mellan artister och deras publik, och vi kommer att ta detta som en tråd för att konkretisera programmet och dess lokaler. I stället för att be artister att utarbeta ett projekt för en viss plats eller ett specifikt tema, vill vi bjuda in dem att reflektera över om deras verk har en avsedd publik. ”

Den öppna anbudsinfordran för NoMad House Helsinki 2022 programmet kommer att publiceras i november.

Bild:  Tingyang Li

Share: