EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise
Mad Housen viides kausi on ohi - KIITOS!
False?1522057372

Viestintä pyysi kirjoitusta, sellaista “tällainen tunnelma oli talossa/jihuli” liitettäväksi Mad Housen viidennen kauden loppukaneettiin.

Oli ihmisiä jotka tulivat, tekivät, olivat, nauttivat, viihtyivät, osoittivat intohimoa ja kiinnostusta. Joku myös vihastui, kuulin.
Oli upea ohjelma: monipäinen, moniulotteinen, monisärmäinen, yhdellä sanalla – moninainen. Kuraattoreiden kokoon keittämä, tuotannon ja tekniikan tarjoilema, upeiden taiteilijoiden luoma.
Oli hieno tila joka taipuu tarvittaessa uskomattoman notkeasti miltei jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Tietty tekniikan osaavalla ja kärsivällisellä avustuksella.
Oli mainio baari johon tultiin ja johon jäätiin jubaamaan ja jossa kuultiin riemastuttavaa musaa ja nautittiin virvokkeita. Kerran hieman liikaa, tämän todistin.

Ehkä olen iän myötä kypsynyt mutta huomasin hymyileväni usein, useammin kuin muistan hymyilleeni edellisten kausien aikana. Hymy kertoo siitä että Mad Housessa asiat ovat mahdollisia ja tapahtuvat. Ja että viides kausi oli oikeasti mad, talon nimen veroinen.

Kiitos kaikille jotka yllä mainitsen,

Helsingissä 23.3.2018
Juha Valkeapää
Mad House -ystävät ry:n puheenjohtaja


Esitystaiteen talo Mad Housen viides kausi on onnellisesti ohi. Kausi käynnistyi tammikuun 17. päivä Juli Apposen Life is hard and then you die – part 3 –esityksellä ja huipentui sunnuntaina 25.3. Alma Söderbergin Nadita-teokseen. Yhteensä kauden aikana nähtiin 17 erilaista teosta, jotka esittelivät esitystaiteen kirjavuutta ja sen ainutlaatuista kykyä ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin.Teosten muodot vaihtelivat installaatioista yhden katsojan teokseen ja telttaperformanssista perinteisempiin näyttämökuviin. Osa kesti puoli tuntia, osa kolme päivää. Näyttämöllä nähtiin lapsia ja aikuisia, elävien ihmisten lisäksi päärooleissa myös muinaisihminen, tekoäly sekä joukko ei-inhimillisiä toimijoita.

Mad Bar tarjosi myös yhteistyössä Fargo Vintagen ja Juuri Tapahtumien kanssa monipuolisen ohjelmiston musiikkia, lavarunoutta, performansseja ja standupia.

Kiitos kaikki esiintyjät (esiintymisjärjestyksessä): Juli Apponen, Gnab Collective, Every House Has a Door & Essi Kausalainen, Kuvataiteilijat jotka eivät ole onnellisia ilman bändiä, Helsingin Feministinen Salaseura, Mathias Ringgenberg, Mira Kautto & Anna Torkkel, Häpeämättömät, Renee van Trier, Hulda Huima, Kalevi Suopursu, Teatteri Tuike & Nina Rinkinen, Helsinki Poetry Connection, Rottanaama Bissebingo, Jamie MacDonald, Mira Eskelinen & Juuso Kekkonen (Punch Up! Crew), Oblivia, Vishnu, Katri Kainulainen & Maximilian Latva, Olimpia splendid, Karolina Ginman, Antti-Juhani Manninen, Toni Kettinen, Panda & Tim & Mount Fool, Kaiken keskus, The Disengaged Free Jazz Orchestra, Niko Hallikainen, Orfee Schuijt, DJ Laney, Honkasalo-Niemi-Virtanen, Detour33 & TomuTomu, Janne Masalin, Einari Stylman, Sarah van Lamsweerde ja Alma Söderberg.

Mad Housen viidennen kauden mahdollistivat rahoittajat Koneen Säätiö, Svenska kulturfondet, Helsingin kaupunki, Stiftelsen Tre Smedjer. Yhteistyökumppaneina oleellisessa roolissa olivat Juuri Tapahtumat, Fargo Vintage, Broadway Finland, Lippupiste, Cirko ja Oranssi ry. Kiitos teille.

 

Mad Housen toiminta jatkuu jälleen alkuvuodesta 2019, tiedotamme asiasta tarkemmin huhtikuun 2018 aikana.

Jaa: