EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise
Mad Housen kesäkiertue “Ilmastonmuutos ja Utopiat”
False?1556624539

Tänä kesänä esitystaidetta voi kohdata useilla huippufestareilla. Mad Housen kiertue “Ilmastonmuutos ja Utopiat” vierailee Helsingissä Kontula Electronicissa (17.-18.5.), Teurastamon kesässä (13.6.), Ikaalisten Puistofilosofia-viikolla (23-27.7.) ja Savonlinnan luontoelokuvafestivaalilla (16.-18.8.).

Kiertueen esitykset käsittelevät ihmistä, ympäristöä, siihen kohdistuvia muutoksia ja tulevaisuuksia. Nukketeatteriryhmä Kuuman ankanpoikasen esityksessä Hikoileva maapallo kuullaan jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme. Koko perheelle suunnatussa teoksessa riimittelevät tutkijat kohtaavat joukon otuksia ja ilmiöitä, joilla saattaa olla tekemistä maapallon hikoilun kanssa. Esitys toteuteaan yhteistyössä Aura of Puppetsin kanssa. Äänitaiteilijoiden Juha Valkeapään ja Juhani Liimataisen Lintukonserttissa kuullaan sekoitelma arkisten ja mytologisten lajien ääntelyä höyhenpuvuissa. Esitystaideryhmä Oblivian The Rave -installaatio pohtii, millainen tulevaisuuden esitys voisi olla ja miten kiertää kansainvälisesti ekologisesti kestävällä tavalla.

Utopiakonsultaatio ja kallio manninen suuntaavat mahdollisiin ja mahdottomiin tulevaisuuksiin. Todellisuuden tutkimuskeskuksen Utopiakonsultaatio on palvelu, jossa asiakas ja konsultti kohtaavat toisensa. Osapuolten vuorovaikutusta ohjaa kulloinenkin ympäristö ja sen herättämät ajatukset. kallio manninen -taiteilijaparin esitys ammentaa kyborgiteorioista ja klubikulttuurista. Teknologioiden ja kehojen vuorovaikutuksesta muodostuu odottamattomia tulevaisuudennäkymiä.

Kiertueen kaikki esitykset nähdään osana yhteistyöfestivaalien ohjelmistoa puistoissa, pihoilla, baareissa ja ostoskeskuksella sekä tietysti Mad Housen uusissa tiloissa Helsingin Teurastamolla. Tarkemmat aikataulut ja esitystiedot julkaistaan pian ja ne löytyvät myös festivaalien omilta sivuilta.

Kuvat: Esa Kapila, Chritopher Hewitt, Lauri Hannus, Anna-Kaisa Kuisma, Jan Ahlstedt

Jaa: