EN | FI | SV
Mad Housen 3. kausi on dadan ja sukupuolen moninaisuuden juhlaa

Mad Housen kolmas kausi käynnistyy helmikuun 5. päivä ja jatkuu huhtikuun loppuun 2016. Keväällä juhlitaan muun muassa 100 vuotta täyttävää taidesuuntaus dadaa, tutkitaan ja tutustutaan sukupuolen moninaisuuteen ja lähdetään kolmen muskettisoturin kanssa tutkimusmatkalle Itä-Eurooppaan.

Kolmannen kauden pääohjelmistossa nähdään Laura Murtomaan ja Sonya Lindforsin duo ”Pas de Deux”, Juha ValkeapäänRentzo Van Steenbergenin ja Emer Värkin audiovisuaalinen performanssi ”2341AD”, Sándor Vályn ja Mikael Jurmun ”Young Dionysos” -pianokonsertti, Jovanka Trbojevicin B Funeral, transnäkyvyyden, transhyvinvoinnin ja sukupuolen moninaisuuden puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä Transforcesin mittava kokonaisuus, Klockricketeaternin ”Kolme muskettisoturia – East of Vienna”, Liisa Pentin rekonstruktio vuonna 1993 ensi-iltansa saaneesta ”La Folia Melancoliasta” sekä 48 tuntia kestävä dadafestivaali ”Konferens för omdefineringen av allting”.

Mad Housen kolmas kausi käynnistetään Cabaret Voltairen 100-vuotispäivänä, 5. helmikuuta 2016, dadaistisin menoin. 

Liput tulevat myyntiin alkuvuodesta 2016 Lippupisteessä. Ohjelma täydentyy klubikokonaisuuksilla, konserteilla ja muilla Ihana Baarin lavalla toteutuvilla numeroilla.

MAD HOUSE 3. KAUSI – KEVÄT 2016

Pe 5.2.2016 AVAJAISET Cabaret Voltaire 100 v ­– Dada 0

9., 11., 13. & 14.2. 2016 Laura Murtomaa ja Sonya Lindfors: Pas de Deux
Pas de Deux on tahallaan väärinymmärretty kaksintanssi, jossa kaksi eritaustaista taiteilijaa kohtaavat, törmäävät, tanssivat ja keskustelevat. Klassinen muoto mahdollistaa alustan vaihtoehtoiselle virtuositeetille, löysälle lihalle ja epämääräisille mielihaluille.

19., 20., 25., 26. & 27.2.2016 Juha Valkeapää, Renzo Van Steenbergen (NL) & Emer Värk (EE):  “2341AD: a journey from the future” – audiovisuaalinen performanssi tulevaisuudesta

3. & 4.3.2016 Sándor Vály & Mikael Jurmu: Young Dionysos (Part III - Part IV) -pianokonsertti
”Young Dionysos” käsittelee vallan spontaaneja ilmenemismuotoja, hulluutta, rajojen murtamista, arvaamattomuutta, skandaalia, syvyyttä, hurmiota ja seksuaalisuutta. Konsertissa se tapahtuu äänenä, hälynä ja musiikkina.

3. & 4.3.2016 Jovanka Trbojevic & co: B Funeral.
Kunnianosoitus DADALLE, DADAN syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.
“Haluamme uuden DADAN jossa maistuu myös vanha DADA!”

7.-20.3.2016 Transforces On Stage
Sukupuolen moninaisuus ja transaiheet valtaavat Mad House Helsingin 7.-20.3.2016, jolloin Tiivistämön ottaa haltuun Transforces. Transforces on transnäkyvyyden, transhyvinvoinnin ja sukupuolen moninaisuuden puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä. Transforces On Stage -esitystaidekokonaisuus koostuu esityksistä, työpajoista, näyttelyistä, keskusteluista, keikoista ja juhlista. Mukana mm. Teemu Mäki, Pia Lindy, Martu Väisänen (FI), Michiel Tange van Leuuwen (DE/NL), Anna-Stina Treumund (EE), Christian Van Schijndel (DE/UK), Jørgen Callesen (DK), Carlo Størup (DK) ja Bo Hagen Clausen (DK) sekä paikallinen transyhteisö.

Transforces On Stage -ohjelman kuratoi ja tuottaa Transforces-ryhmän perustaja ja koordinaattori Annu Kemppainen.

 2., 4., 5., 6., 8., 9., 10., 25., 26.,  27. & 28.4.2016 Klockriketeatern: Kolme muskettisoturia – East of Vienna
Kolme 1600-luvun ranskalaista herrasmiestä, muskettisoturit Athos, Portos ja Aramis kohtaavat nykypäivän Wienissä. Heillä on missio, joka johdattaa heidät läpi itäisen Euroopan, Unkarin, Romanian, Moldovan ja Transnistrian kautta Ukrainaan. Matkalla he tapaavat valtavan määrän ihmisiä, käyvät lukuisia keskusteluja, ihmettelevät maisemia, tapoja, kulttuurien ominaispiirteitä ja törmäävät kuvainnollisesti ja konkreettisesti Euroopan rajoihin.

Kolme muskettisoturia – East of Vienna on tutkimusmatka nykypäivän Itä-Eurooppaan, ihmisiin, identiteetteihin, unelmiin, arkeen ja todellisuuksiin uutiskuvien takana. Samalla seikkailu testaa ihmisen universaalia fiktionnälkää – oletko valmis heittäytymään muskettisoturien matkaan?
Työryhmä: ohjaaja: Valters Silis (LV), dramaturgi: Janis Balodis (LV), esiintyjät: Carl Alm, Noora Dadu ja Matti Raita (FI), kuvaaja: Dainis Juraga (LV), lavastus ja puvustus: Ieva Kaulina (LV)
, tuottaja: Eeva Bergroth (FI). Esitys on Klockriketeaternin (Helsinki) & Getrudes ielas teatriksen (Riga) yhteistuotanto.

15.-17.4.2016 Liisa Pentti: La Folia @2016 (rekonstruktio)
Liisa Pentin koreografia La Folia Melancolia vuodelta 1993 pohjautuu Hitlerin puolustusministerin ja arkkitehdin Albert Speerin muistelmiin ja siitä kummunneeseen pohdintaan ihmisen ristiriitaisuudesta ja kyvystä selviytyä. Koreografi Liisa Pentti palaa nyt, 20 vuotta myöhemmin, tähän teemaan ja haluaa löytää mielekkään suhteen vallan ja väkivallan, muistojen ja niistä selviytymisen välille. La Folia Melancolia 2016 on rekonstruktio ja aikalaisteos teemoista, joita alkuperäinen koreografia piti sisällään.

22.-24.4.2016 Dada 100 vuotta festivaali: Konferens för omdefineringen av allting. 48 h dada.
Dada tai Cabaret Voltaire täyttää 100 vuotta 2016 ja Mad House juhlii sitä 48 tunnin mittaisella dadaistisella maratonilla, joka kulkee työnimellä: Kaiken uudelleenmäärittely.
Festivaali kerää yhteen tekijät, jotka ovat toimineet dadan, absurdin ja avantgarden parissa Suomessa ja kansainvälisesti. Festivaali on kunnianosoitus vuonna 2015 edesmenneelle Stella Parlandille, Suomen ykkösdadaistille.

Share: