EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise
Mad House etsii vakituista esitystilaa
False?1549989913

Mad House on tuottanut viisi esitystaiteen täyteistä kautta Suvilahden Tiivistämössä vuosina 2014-2018. Tavoitteena on alusta alkaen ollut avata Suomen ensimmäinen kokonaan esitystaiteelle ja muulle kokeilevalle esittävälle taiteelle suunnattu, ympärivuotinen näyttämö. Vakituinen näyttämö antaa esitystaiteen tekijöille mahdollisuuksia pitkäjänteisempään työskentelyyn, vahvistaa esitystaiteen asemaa ja mahdollistaa katsojille tilaisuuksia kokea esityksiä ja osallistua toimintaan helpommin. Viime keväänä viidennen kauden päätteeksi kävi selväksi, että niin taiteentekijät kuin -rahoittajatkin tukevat ajatusta ympärivuotisesta Mad Housesta. Nyt on siis aika löytää oma, pysyvä näyttämö!
 

Tuleeko sinulle mieleen sopivaa tilaa? Vinkkaa! Mad House on kiinnostunut ja avoin kaikenlaisille ehdotuksille ja ideoille tilojen suhteen. Idea voi olla villikin, olemme remonttitaitoisia ja omaamme silmää rosoisellekin kauneudelle. Esitystilalta vaaditaan sujuvia kulkuyhteyksiä, mikä tarkoittaa sijaintia esimerkiksi metro- tai raitiovaunuverkoston varrella, riittävän isoa, avointa ja korkeaa tilaa sekä toimivia sosiaalitiloja (yleisövessat, pukuhuone, toimistotila). Mad Houselle tärkeää on, että tila olisi myös mahdollisimman esteetön, sisäilmaongelmaton eikä mahtavista naapureista ja meiningistäkään haittaa olisi.


Tähän asti näyttämönä toiminut Tiivistämö siirtyy muiden toimijoiden käyttöön. Kohtuuhintaisen, näyttämöksi soveltuvan tilan löytyminen Helsingissä on hankalaa ja useat taide- ja kulttuuritoimijat ovat saman haasteen edessä. Mad House on käynyt neuvotteluita Suvilahden tilojen lisäksi keskustassa sijaitsevista väliaikaisista tiloista, saanut muutamia tilaehdotuksia Helsingin kaupungilta ja tehnyt etsintätyötä kiinteistövälittäjien avustuksella, mutta nämä eivät ainakaan toistaiseksi ole tuottaneet tulosta. Kaikki ideat ovat erittäin tervetulleita!


Yhteyttä voi ottaa emmi@madhousehelsinki.fi / 040 728 6615

Kuva: Saara Autere  Disengaged Free Jazz Orchestra -performanssista 2018

Share: