EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise
BAD HOUSE -festivaaliohjelmisto julkaistu
False?1582616312

Mad House Helsinki tuo kotimaisiin tekijöihin keskittyvän kausiohjelmistonsa rinnalle uuden kansainvälisen esitystaiteen festivaalin, BAD HOUSE. Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa 17.-24. huhtikuuta 2020. Festivaalin päätapahtumapaikkoja ovat Tiivistämö Suvilahdessa sekä Mad House ja Kohta-galleria Teurastamolla. Festivaaliohjelmisto koostuu esitystaide- ja installaatioteoksista ja sen ovat suunnitelleet taiteilijat ja Mad Housen kuraattorityöryhmän jäsenet Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen. Mad House haluaa uudella festivaaliviikollaan juhlistaa esitystaidetta ja tarjota yleisölle tuuhean ja monitodellisuudellisen, kansainvälisen ohjelmiston.  
 

“BAD HOUSE haluaa olla ristiriitoja, epätäydellisyyttä, armollisuutta sekä taiteen ja sen tekemisen vapautta vaaliva tulokas Helsingin festivaalikentässä”, kuraattorit kertovat.
 

Festivaalin avausteoksena nähdään aktivisti-taiteilijapari Florence Peaken ja Eve Staintonin teos Slug Horizons. Festivaali tuottaa myös yhden uuden ensi-illan: näyttelijä-ohjaaja Jakob Öhrmanin esityksen Shapeshifter. BAD HOUSE toimii myös taiteilijaresidenssinä kun madagaskarilais-sveitsiläinen Jessy Razafimandimby saapuu työskentelemään Suomeen jo huhtikuun alussa ja avaa installaatioteoksensa yleisölle festivaaliviikon ajaksi. Festivaalin päättää päätösklubi BAD CLUB Tiivistämössä 24.4.
 

BAD HOUSE -OHJELMISTO


Florence Peak & Eve Stainton: Slug Horizons 
17.4. klo 20 Tiivistämö, Suvilahti

Slug Horizons
tutkii queer-kehojen ilmaisupotentiaalia intiimiyden, kosketuksen ja kollektiivisen haltuunoton kautta. Teos tuo esiin marginalisoidun kiintymyksen, seksuaalisuuden, vallan ja energian ei-normatiivisessa suhteessa. Peak ja Stainton pitävät 18.4. festivaalilla myös teoksensa aiheita käsittelevän työpajan, jonka ilmoittautuminen avataan maaliskuussa.

 

Simo Kellokumpu, yhteistyötaiteilijat Vincent Roumagnac ja Nao Yazawa: ri:vr [astrotrilogia 2]
17.-18.4. Kohta-galleria, Teurastamo, Vapaa pääsy

ri:vr
on esitysinstallaatio, joka käy dialogia spekulatiivisen fiktion, pelitaiteen, queer-teorian ja monstrologian kanssa. ri:vr on toinen osa Astrotrilogia-projektista, jonka ensimmäinen osa pompom valmistui Tokiossa 2018, ja jonka kolmas osa åstra avautuu San Franciscossa myöhemmin tänä vuonna.
 

Quim Bigas: Molar 
18.4. klo 20 Tiivistämö, Suvilahti
19.4. Kontula Electronic - ulkoilmaesitys, vapaa pääsy

Teoksessaan barselonalaissyntyinen Bigas on työskennellyt onnellisuuden ilmentämisen ja sen vakiintuneiden sääntöjen parissa. Hänen soolossaan euforian ja cooliuden kuvasto tulee esiin esiintyjän kehon, musiikin ja muistojen vuorovaikutuksessa.
 

Jakob Öhrman: Shapeshifter
Ensi-ilta 20.4. klo 19 Tiivistämö, Suvilahti, muut esitykset 21. ja 22.4. klo 19

Ensi-iltansa BAD HOUSEssa saava Shapeshifter on esitys identiteetistä, sosiaalisista rooleista ja rituaaleista. Öhrman on kansainvälisesti työskentelevä ja palkittu suomenruotsalainen näyttelijä ja ohjaaja.
 

Aitana Cordero: Solo…?
24.4. klo 19 Tiivistämö, Suvilahti

Espanjalais-hollantilainen esitystaiteilija ja koreografi Aitana Cordero tuo BAD HOUSEen teoksensa Solo…? Sooloteoksessaan Corderon lähtökohtina esitystilassa ovat rakkauslaulut, jäteobjektit, yksin jäänyt keho ja fyysinen väkivalta.
 

Jessy Razafimandimby: Angela 
17.-22.4. Mad House, Teurastamo, Vapaa pääsy

Jessy Razafimandimby on Madagaskarilta kotoisin oleva, nykyisin Sveitsissä työskentelevä kuvataiteilija, joka toimii koko huhtikuun ajan BAD HOUSE -festivaalin residenssitaiteilijana, työstäen installaatio- ja performanssiteostaan Angela. Angela jatkaa Razafimandimbyn prosessia, joka alkoi hänen edellisessä yksityisnäyttelyssään Droit de Visite de Digestion Arsenic-teatterissa Lausannessa vuonna 2019.


Festivaalin tunnuskuva: Renée van Trier

Festivaalin tuotantotiimiin kuuluvat Annika Niskanen, Emmi Vainio, Viljami Lehtonen ja Anne Naukkarinen.

Jaa: