EN | FI | SV
Mhh season3

Binary Night - Performanssiklubi

Irma optimisti 1
Play button
Liput: 5,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Performanssit 19-22, dj:t koko illan
K-18
Aikataulu:
05 maaliskuu 2016 19:00

Vaikka 5.3. onkin lauantai, on se silti Performanssiperjantai! Binary Night -klubilla taiteilijat David Frankovich, Tellervo Kalleinen ja Irma Optimisti lähestyvät binaareja matematiikan, biseksuaalisuuden, binaarioppositioiden ja poliittisen polarisoitumisen näkökulmista. Illan musatarjonnasta vastaavat DJ:t Ville Häkkinen ja Jouko Korkeasaari, joiden musiikillista linjaa kuvaa "Between Genesis and sixsixsix".

Performanssitaiteilija ja matemaatikko Irma Optimisti tarkastelee binaareja matematiikassa. Binaari on yksinkertaisin mahdollinen lukujärjestelmä, jossa kantalukuja on kaksi, 0 ja 1. Bitti eli binaarinumeroita käytetään kaikessa tieto- ja digitaalitekniikassa. Bitti voi olla joko tilassa 0 tai 1, koska sähköisillä ilmiöillä on kaksi toisensa poissulkevaa tilaa. Tämä poissulkeva ominaisuus on tarjonnut metaforailmaisun myös muulle ajattelulle: binaarioppositiot kuvaavat erilaisia luokittelujen vastakkainasetteluja.

Biseksuaalinen näkymättömyys ja poispyyhkiminen toimivat performanssi- ja mediataiteilija David Frankovichin teoksen lähtökohtina. Hän kääntää näkymättömyyden ongelman hyödykseen lähestymällä sitä mahdollisuutena queerille esitykselle. Performanssissaan hän tuottaa queeria liioittelua, kuten prameita asuja ja eleitä, yksinkertaisten materiaalien ja toimintojen avulla.

Binaarioppositioiden kaltaiset vastakkainasettelut yhteiskunnallisessa keskusteluissa ovat viime aikoina vain voimistuneet ja ihmiset jakautuvat mielipiteittensä mukaisiin leireihin. Nykytaiteilija Tellervo Kalleisen performanssi pohdiskelee mielipiteiden polarisoitumista.

**
Illan ohjelman on koonnut performanssitaiteilija Leena Kela.


Jaa: