EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise

Pasi Mäkelä: Walrus Vampire Show

Walrus vampire show web
Play button
Biljett: €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Datum:
1 oktober 2020 18:00
2 oktober 2020 18:00
3 oktober 2020 18:00

Biljettförsäljningen börjar på hösten!

***

Hotad av fullständig utrotning har den troligen könslösa Vampyrvalrossen tvingats lämna den smältande nordpolen och försörjer sig nu som performancekonstnär i Centraleuropa. Walrus Vampire Show blottar den märkvärdiga mänskligheten för människan; utöver blodsdrickande och episoder av besatthet lär vi oss bland annat om Europas närhistoria och grundknep för att skapa konst.

Föreställningen sammanför olika former av scenkonst; samtidsteater, stand-up komik, butohdans, slapstick, performance och sagoteater förenas i en makaber och överraskande helhet. Verket präglas av ett anarkistiskt och ironiskt förhållningssätt till samtidens fenomen och ett stilblandande och fysiskt framförande.

Regi/manus/framförande: Pasi Mäkelä

Pasi Mäkelä (f. 1975) är en finländsk scenkonstnär och musiker bosatt i Prag. Utöver Finland och Tjeckien har han varit aktiv i Österrike och Tyskland samt turnerat i bl.a.Ryssland, USA, Frankrike, Georgien och Slovakien. Till hans tidigare soloverk hör Uuno Turhabuto (2004-2008) och Tonttu (2012-2017). Han är grundande medlem av gruppen Sabotanic Garden.


Share: