EN | FI | SV

Nurmi & Mäenmaa: ANGELA

Liput: 18 / 12 / 10 €
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Language: Finnish | kieli: suomi | språk: finska
Aikataulu:
03 joulukuu 2021 19:00
04 joulukuu 2021 15:00
04 joulukuu 2021 19:00

"Heipä hei Teija! Monet tervehdykset täältä ja kiitos kirjeestä. Täällä on mennyt ihan entiseen tapaan. On vaan vähän outoa kun ei ole juttukaveria, jonka kanssa saisi vähän kinata. Minä pesin sinun valkoisen jakkupuvun ja se on nyt myös silitetty. Teija, jos sinä tulet niin ota kaapista lakanat, Ari lupasi ostaa ruokaa kotiin niin voitte yhdessä laittaa voileipiä. Koita nyt syödä kunnolla, että et laihdu ihan olemattomiin. Sano Eijalle oikein paljon terveisiä. Äiti."

Angela on performatiivinen lavarunoesitys ikääntymisestä, sukupuolesta ja sukupolvista. Se käsittelee kuolemanpelkoa ja menetystä raikkaasti ja rehellisesti. Kahdella nuorella naisella menee toistaiseksi vielä kovaa, mutta mitä tapahtuu, kun he alkavat harmaantua? Syntyykö ihmisen rakastettavuus nuoruuden harhasta? Entä kuinka uskottava on vanha nainen vallan kahvassa? Kehollinen ja musiikillinen teos käsittelee vääjäämättömän pelkoa ainutlaatuisella runokielellä ja taiteen rajoja kiitetysti puskevilla tavoilla.

Aura Nurmen ja Emilia Mäenmaan ensimmäinen yhteisteos sai ensi-iltansa Flow Festivaalilla vuonna 2019. Mad House Helsingin lavalla nähdään joulukuussa 2021 päivitetty versio, jonka äänisuunnittelusta vastaa Laura Palanne.

Tekstit, dramaturgia ja lavalla: Aura Nurmi & Emilia Mäenmaa
Äänisuunnittelu ja dramaturginen tuki: Laura Palanne
Kuva: Touko Hujanen


Jaa: