EN | FI | SV
Mhh season5

Sarah van Lamsweerde (BE): 80 Words

Med samma biljett: Alma Söderberg (SE): Nadita
1neverever
Play button
Biljett: 15 / 10 / 8 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Språk: i engelska
Längd: 45 min
Datum:
24 mars 2018 19:00
25 mars 2018 15:00

Projektet 80 Words handlar om vad som händer med ett språk när det bara återstår 80 ord av det.

Har orden ännu något värde, nu när yttrandefriheten lider av en kraftig inflation? Vad händer med fantasin när kommunikationen reduceras till ett minimum? Kan (själv-) censur vara något positivt? Kommer bristfälligheten att aktivera oss?

Det är dags att klippa; det är dags att skippa; det är dags att beskära.
 
Föreställ dig ett rum som känns som ett ofärdigt fotografi – ett mörkt laboratorium, där alla dina sinnen är kraftigt försvagade. En ensam forskare leder dig genom bildspelet. Hennes ämne är A. Ord och handling krymps ihop till minsta möjliga beståndsdelar; försiktigt uppmuntras du att genom fantasin binda ihop skenfraser med efterhandsbilder, och erbjuds endast möjligheten att komma till utpräglat subjektiva slutsatser.
 
Sarah van Lamsweerde (Bryssel-Amsterdam) arbetar mellan teater och visuell konst, och utforskar bredden mellan (obekanta) språk och massmediala fenomen. Hennes verk har samproducerats och presenterats av konst- och kulturinstanser både när och fjärran, från Amsterdam (NL) till Jekaterinburg (RU). För att möjliggöra projekt som uppstår och existerar i ett sorts limbo, har hon grundat Tre Tigri stiftelsen tillsammans med en grupp liksinnat ”odiciplinerade” konstnärer. Vi sidan om sitt eget arbete deltar hon i plattformer som Performing Objects (ErfS, Bryssel), IM Company (Paris) och BAU Dance & Performance (Amsterdam).

Konsept och ippväckling: Sarah van Lamsweerde
På scen: Esther Mugambi
Performativ forskningspartner: Andrew Fremont-Smith
Dramaturgi assistant: Zhana Ivanova
Skenografi och projektion set-up: Marloeke van der Vlugt
Grafik design av booklet och slides: Céline Wouters


Share: